Philippe Gilbert wint Gullegem Koerse

Redactie KW

(UPDATE) De nummer één op de ranking en recent nog winnaar van de Ronde van België, Philippe Gilbert, heeft ook Gullegem Koerse gewonnen. Hij haalde het voor Francesco Chicchi.

In de laatste ronden zat David Boucher een eind alleen op kop, met Kenny Dehaes en Andy Capelle als eerste achtervolgers. Daarna werd er -op twee ronden van het einde- een kopgroep gevormd van een 15-tal renners met onder meer Boucher, Gilbert, Nuyens, Van Avermaet, Van Keirsbulck en Boonen. Philippe Gilbert bleek uiteindelijk (nog maar eens) de sterkste. Hij liet de rest achter zich en kwam met een kleine voorsprong als eerste over de meet.

Toppers

Gullegem Koerse mag dan geen echte topkoers zijn, er komt mooi volk op af. Dit jaar kon de wedstrijd rekenen op deelnemers als Philippe Gilbert, Tom Boonen, Bjorn Leukemans, Sebastian Langeveld, Nick Nuyens en Robbie McEwen. Dat zijn een pak overwinningen en podiumplaatsen uit de voorjaarsklassiekers van de voorbije jaren. In 2009 en 2010 won telkens Wouter Weylandt, de renner van Team Leopard (toen nog Quick-step) die begin mei een fatale val maakte in de Ronde van Italië. De wedstrijd werd dan ook aan hem opgedragen.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier