Philip Milanov straks in de ring met Iraanse cultheld, Indische wiskundige en Duitse Hulk

Philip Milanov komt vrijdag in actie op de Olympische Spelen. © Belga
Olivier Volckaert

Discuswerper Philip Milanov, onze grootste troef voor een West-Vlaamse medaille, komt vandaag om 16 uur in actie in groep B van de kwalificaties. En hij neemt het op tegen enkele vreemde luiden.

De Zweed Axel Harstedt is niet de bekendste van het pak, maar won onlangs een wedstrijd in Roemenië en verklaarde zijn zege door zijn dieet van… twee liter melk per dag.

Ehsan Hadadi is een cultheld in Iran. Hij pakte in 2012 de allereerste atletiekmedaille voor Iran op de Spelen en hij droeg die op aan alle kinderen met kanker in zijn land. Hadadi was trouwens eerst handballer, maar veranderde van carrière nadat hij met een snoeiharde worp de paal van het doel in tweeën brak.

De Amerikaan Mason Finley was de eerste in de trials. Hij verklaart zijn succes door zijn dieet waardoor hij 40 kilo verloor. Oh ja, hij weegt er nog steeds 140…

De Cyprioot Apostolos Parellis was dan weer voorbestemd om rallypiloot te worden. Zijn vader won het Cypriotisch rallykampioenschap in een Opel Corsa, een traditie die werd verdergezet door broer Demetris. Apostolos studeerde even automechanica, maar zette dan toch alles op het discuswerpen.

Vikas Gowda is ook een vreemde eend. De Indiër groeide op in de States, maar is immens populair in India door zijn historische zege in de Commonwealth Games. Gowda studeerde wiskunde en vergelijkt discuswerpen dan ook graag met hogere wiskunde.

Robert Harting wordt de taaiste tegenstander van Milanov. Harting werd in 2012 nog olympisch kampioen en verwierf vooral roem na zijn zege. Zo trok hij in ware hulkstijl het T-shirt van de borst, liep hij de 100 meter horden en werd hij bestolen op het feestje achteraf.

(OV)

Lees de volledige reportage in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 12 augustus.