Peter Croes en Sofie Hooghe winnen kwarttriatlon van Izegem

Redactie KW

Onder massale publieke belangstelling werden Peter Croes en Sofie Hooghe maandag in Izegem Belgisch kampioen kwarttriatlon.

Het was de hele dag op de koppen lopen in Izegem, waar het episch centrum van de jaarlijkse triatlon opnieuw de Grote Markt en de centrumbrug waren. ‘s Morgens al konden de deelnemers aan de triotriatlon en de recreatieve (1/8) triatlon rekenen op heel wat publieke belangstelling. En ook voor de vier jeugdcategorieën, die hun Belgisch kampioenschap afwerkten, was de interesse groot. Maar pas écht druk werd het in de late namiddag wanneer de seniores begonnen aan hun BK.

Bij de heren kroonde Peter Croes zich voor de tweede opeenvolgende keer tot Belgisch kampioen. De triatleet van SMO uit Beerzel hield na een spannende wedstrijd zijn ploegmaat Simon De Cuyper en Pieter Hemeryck af.

Bij de vrouwen was de Belgische titel voor de West-Vlaamse Sofie Hooghe. De triatlete uit Heestert had al een ruime voorsprong na het zwemmen, maar moest toch nog uitkijken voor Joke Coysman, die na een indrukwekkende remonte uiteindelijk zilver pakte.

Ook bij de jeugd enkele sterke West-Vlaamse prestaties : De Zwevegemse Charlotte Deldaele pakte de nationale titel bij de juniores, waar ook Elodie Lagae uit Izegem als derde mee op het podium mocht. Bij de B-jeugd veroverde Ine Couckuyt uit Lauwe de nationale driekleur.

(LB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Izegem, De Weekbode Leie, Kortrijks Handelsblad en Het Wekelijks Nieuws Gaver

Meer nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Peter Croes en Sofie Hooghe winnen kwarttriatlon van Izegem

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier