Persoon, Carton, Iserbyt, Preud'homme en 'Poef' nog in de running voor sportprijzen

29/11/16 om 12:06 - Bijgewerkt om 12:02

Sportspress.be (de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten), heeft de topdrie van de kandidaten voor de trofeeën van Sportman, Sportvrouw, Belofte, Ploeg, Coach en Paralympiër van het Jaar 2016 vrijgegeven.

Persoon, Carton, Iserbyt, Preud'homme en 'Poef' nog in de running voor sportprijzen

© BELGA

De laureaten worden bekendgemaakt op het Sportgala van zaterdag 17 december in The Wild Gallery in Vorst. Bij de verkiezing voor Sportman van het Jaar vinden we geen West-Vlamingen meer terug. Bij de vrouwen wel: daar neemt boksster Delfine Persoon het op tegen wielrenster Jolien D'Hoore en superfavoriete meerkampster Nafi Thiam.

Bij de beloftes heeft onze provincie twee ijzers in het vuur: veldloopster Louise Carton legt dat aan de schenen van wielrenner Eli Iserbyt en van gymnaste Nina Derwael.

Bij de paralympiërs hoort tafeltennisser Florian 'Poef' Van Acker bij de laatste drie, samen met Peter Genyn en Laurens Devos. Michel Preud'homme tot slot, coach van Club Brugge, kan trainer van het jaar worden, maar moet dan wel atletiekcoaches Jacques Borlée en Roger Lespagnard achter zich zien te houden.

(FJA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!