Paul Herygers officieel peter van WK veldrijden Koksijde

Redactie KW

Maandagnamiddag werd voormalig wereldkampioen veldrijden en ereburger Paul Herygers door het schepencollege ontvangen, met de vraag of hij peter wil worden van de organisatie van het wereldkampioenschap cyclocross dat doorgaat op 28 en 29 januari 2012 in Koksijde. Paul Herygers aanvaardde met veel enthousiasme het peterschap.

Burgemeester Marc Vanden Bussche : “Onze gemeente had de eer en het genoegen het WK-Cyclocross voor de eerste maal te mogen organiseren in 1994. Toen werd Paul Herygers wereldkampioen. Elke sportliefhebber herinnert zich nog het legendarische schouderklopje dat hij zijn rechtstreekse concurrent Richard Groenendaal op het einde gaf als om te zeggen: “Ik ben er vandoor, vriend! Volg maar als je kan…” Korte tijd later werd Paul Herygers door de toenmalige gemeenteraad de titel van ereburger verleend.

Parcours ligt vast!

Op 5 juli 2010 kwam een delegatie van de UCI het parcours voor het komende WK cyclocross controleren en goedkeuren. Sportschepen Dirk Dawyndt : “Het parcours is totaal nieuw! De volledige wedstrijd speelt zich af binnen het militaire domein zodat de Robert Vandammestraat volledig open kan blijven. Dit is allereerst een zeer veilige oplossing, maar bovendien impliceert dit dat nog een extra zandheuvel in het parcours ingewerkt wordt. Het belooft dus competitief én beeldmatig een denderende cross te worden.” Ook de officiële trui van het WK cyclocross bereikte inmiddels de kustgemeente.

(CJK)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 3 september 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier