Patrick Orlans nieuw bij Club Brugge: “Ultieme uitdaging”

Redactie KW

Patrick Orlans wordt de nieuwe operationele en commerciële directeur van Club Brugge. Op een persconferentie gaf Orlans tekst en uitleg bij zijn nieuwe job.

“Vanaf 1 juni treed ik inderdaad in dienst bij Club Bruge”, stelde
Orlans, die daarvoor tien jaar bij Lokeren aan de slag was als
directeur algemene organisatie en commercieel beleid en ook bij Eendracht Aalst en Racing Heirnis Gent actief was. “Ik ga proberen een meerwaarde te betekenen in de professionele uitbouw van deze club”, klonk het. “Het afscheid van Lokeren valt me zwaar, maar dit is voor mij de ultieme uitdaging, die ik met veel vertrouwen aanga. Ik wil letterlijk en figuurlijk meebouwen aan de toekomst van Club Brugge en kan teren op 24 jaar ervaring in voetbalmanagement”, aldus Orlans.

“Echt concreet kan ik nog niet zijn, maar uiteraard hoop ik dat we
enkele extra sponsors kunnen aantrekken en dat we ons budget met ongeveer tien procent kunnen optrekken. Ik voel dat er hier veel
mogelijk is bij deze club”, vond Orlans, die bij blauw-zwart ook
verantwoordelijk wordt voor de begeleiding van het project ‘nieuw stadion’ op vlak van infrastructurele voorzieningen.

“Na een grondige verkenning van de voetbalmarkt en gesprekken met sponsors, kwam steeds de zakelijke correctheid en de gedrevenheid van Orlans naar boven”, lichtte Club Brugge-voorzitter Pol Jonckheere de aanstelling van Orlans toe. “Hij is niet enkel een commercieel talent, maar ook een geboren organisator. Het takenpakket van onze commerciële cel wordt ook groter, waardoor we ons budget kunnen laten stijgen”, verduidelijkte Jonckheere.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier