Patrick Lefevere dreigt te stoppen met jeugdteams

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Patrick Lefevere is kwaad. Van de UCI mogen Omega Pharma-Quick.Step en het continentale Etixx-Ihned niet in dezelfde wedstrijden starten.

Op aanraden van de Internationale Wielerunie besloot Patrick Lefevere om nog meer in de jeugd te investeren en richtte hij dit jaar het continentale Etixx-Ihned op. Maar net dat zorgt nu voor problemen voor de Roeselaarse manager. Zo heeft diezelfde UCI beslist dat Omega Pharma-Quick.Step en Etixx-Ihned niet samen mogen starten in de Classic Sud Ardèche van zondag. “Zogezegd wegens belangenverminging”, foetert Lefevere. “Terwijl het in het verleden wel kon met bijvoorbeeld Katusha en RusVelo.”

En daar bleef het niet bij. Zo kunnen Etixx-Ihned en EFC-Omega Pharma-Quick.Step, de beloftenploeg van Michel Pollentier, ook niet samen starten in Lillers en de Kattekoers Ieper. “De Belgische Wielerbond lijkt de maatregel blindelings te volgen. Dan is het heel simpel voor mij: ik overweeg de anderhalf miljoen euro die ik in de jeugd investeer, niet langer uit te geven. Ik krijg stank voor dank. Van de BWB kreeg ik te horen dat ze de zaak zullen onderzoeken. Dat zal héél snel moeten gebeuren, want die jeugdrenners willen en moéten koersen”, aldus nog Lefevere.

(MC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier