Patrick Decuyper verkoopt zijn aandelen aan Zulte Waregem

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Decuyper had nog zo’n 10 procent van de aandelen van Essevee, goed voor naar schatting 400.000 euro. Daarnaast besliste hij afstand te doen van zijn opties op aandelen.

“Patrick Decuyper zet een stap opzij. Hij wordt weer CEO bij Enfinity”, legt voorzitter Willy Naessens uit in Het Nieuwsblad. “Zijn tien procent aandelen verkoopt hij weer aan de raad van bestuur. Hij doet ook afstand van zijn opties voor zestig procent. Die worden als het ware verscheurd. Ze liepen aanvankelijk tot 2015, met de bedoeling dat hij mij uiteindelijk zou opvolgen. Nu heeft dat geen zin meer.”

Stamnummer

Decuyper kwam afgelopen zomer in het nieuws toen zijn plannen uitlekten om het stamnummer van Zulte Waregem te verkopen. Ook had hij plannen om de club te verhuizen naar Antwerpen. Begin augustus zette Decuyper een stap opzij als sterke man bij de vicekampioen.

“Emoties van het voetbal onderschat”

“Decuyper heeft de emoties van het voetbal onderschat”, gaat Naessens verder. “Hij deed ook zware uitspraken over de ambitie van de club. Al zat hij er niet ver naast, vorig seizoen haalden we bijna de titel. Zijn familie, zijn kinderen op school, hij heeft er fel onder geleden. Via Yu blijft hij sponsor van de club.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier