Patrick Decuyper mee op zoek naar nieuwe investeerder voor KV Oostende

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Patrick Decuyper, de sterke man van eersteklasseclub Zulte Waregem, wil mee op zoek gaan naar een nieuwe investeerder voor voetbalclub KV Oostende. Dat heeft Decuyper aan dinsdag vtm bevestigd. Yves Lejaeghere, voorzitter van KV Oostende, bevestigde het nieuws aan Belga.

“Het verhaal dat Oostende volgend jaar eersteklassevoetbal zal spelen in ons Albertpark is heel duidelijk, ook voor Decuyper”, aldus Lejaeghere. Decuyper heeft wel gezegd dat hij wil meehelpen om een nieuwe investeerder te vinden voor de club. Dat is nodig, want Lejaeghere is al langer op zoek naar iemand die mee wil investeren in KV Oostende, of zelfs het roer helemaal wil overnemen. “Maar wij hebben Decuyper niet nodig. Ik ben nog altijd hoofdaandeelhouder en we zullen zelf wel op zoek gaan”, aldus de KVO-voorzitter. Lejaeghere is wel blij met het duwtje in de rug, en is vooral tevreden dat hij terug kan praten met Decuyper over een constructieve oplossing.

Voorakkoord

Vorige week moest Lejaeghere nog toegeven dat hij een voorakkoord had met de CEO van Zulte Waregem over de overname van de aandelen in KVO. De deal zou echter niet kunnen doorgaan omdat Decuyper dan twee clubs in eerste klasse in handen zou hebben en dat mag niet. Even lag er zelfs een scenario op tafel waarbij KV Oostende in Waregem zou voetballen en Zulte Waregem naar het Antwerpse Kiel zou verhuizen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier