Patrick Decuyper : “Er was een soortgelijk plan voor Club Brugge”

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Patrick Decuyper blikt terug op de meest bewogen weken uit zijn leven. “Ik had nooit de intentie om de club SV Zulte Waregem naar Antwerpen te verhuizen, enkel het stamnummer.”

Patrick Decuyper beseft dat hij een communicatiefout heeft gemaakt, maar benadrukt dat zijn intenties goed waren. “Ik wil enkel Essevee sterker maken. Het is de club van mijn hart en die wil ik nooit zien degraderen.” Mocht het Antwerpse verhaal zijn doorgegaan, dan zou Zulte Waregem elk jaar zijn betere jeugdspelers naar de Metropool laten doorstromen en daar jaarlijks een vast bedrag voor ontvangen. “Een win-winsituatie. Die spelers blijven langer in België en Essevee kan zijn budget structureel verhogen. Maar dat plan ligt nu definitief in de vuilnisemmer.”

Weer praten met Club Brugge

Decuyper meldt ook dat hij een soortgelijk plan in oktober 2012 aan Club Brugge heeft voorgesteld, maar daar werd getwijfeld. “Mogelijk neem ik nu opnieuw contact op met Vincent Mannaert om het idee weer te bespreken. Want dit is dé gemiste kans van de laatste 25 jaar in het Belgische voetbal.”

(PVH/TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 31 mei 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier