Parijs-Roubaix verloren zaak voor Stijn Devolder

Redactie KW

Het ziet er niet goed uit voor de kansen van Stijn Devolder in Parijs-Roubaix. De gekneusde elleboog die hij opliep in de Ronde van Vlaanderen speelt hem zoveel parten dat hij vandaag zelfs moest ophouden met de verkenning van de Hel. Kopzorgen dus voor Devolder, en ook voor zijn ploeg Vacansoleil, dat ook nog zijn andere kopman zag afhaken.

Hilaire Vanderschueren kijkt bedenkelijk bij de start van de verkenning van de kasseien van de Hel. Zijn kopman Bjorn Leukemans moet forfait geven met knieproblemen, en ook zijn tweede optie lijkt uiterst twijfelachtig. Bij de eerste kasseistrook is al duidelijk dat Stijn Devolder niet honderd procent is. De elleboog speelt hem teveel parten. In het bos van Wallers rijdt hij op de verharding, terwijl zijn ploegmaten wel de kasseistrook opzoeken. En dus dreigt het voorjaar van Devolder weer in het water te vallen.

Het zag er nochtans veelbelovend uit in E3 Harelbeke en de Driedaagse van De Panne-Koksijde, maar de Ronde werd een afknapper van jewelste, en nu lijkt ook Parijs-Roubaix een verloren zaak. Devolder geeft er na veertig kilometer afzien de brui aan. Zijn lot ligt in handen van de ploegdokter. Boonen en co hebben waarschijnlijk een element minder om mee rekening te houden.

(J.S.)

Parijs-Roubaix verloren zaak voor Stijn Devolder

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier