Paardrijdster Lauren Vanlerberghe pakt zilver op internationale wedstrijd voltige

Redactie KW

Het internationale voltigeseizoen werd ook dit jaar traditioneel geopend met een wedstrijd in het Franse Saumur. Lauren Vanlerberghe uit Roeselare toonde meteen haar klasse en behaalde er een zilveren medaille.

De Roeselaarse Lauren Vanlerberghe (15) trok in het paasweekend naar het Franse Saumur om er deel te nemen aan de internationale openingswedstrijd van het voltigeseizoen. De Belgische kampioene voltige bij de juniores, die afgelopen zomer voor het eerst deelnam aan het Europees kampioenschap in Le Mans, streed er samen met onder meer de Hoogleedse Manon De Schepper voor een plaats in de finale. “De voorronde bestaat uit een plicht en een kür”, legt Lauren Vanlerberghe uit. “Die plicht is een verplichte oefening, de tweede opdracht is een vrije oefening. Uiteindelijk behaalde ik daarin de vierde plaats met een score van 6.649.”

Unieke prestatie

In de finale scoorde Lauren Vanlerberghe nog beter. Samen met haar longeur Michel Soenens mocht ze dan ook trots op het podium plaats gaan nemen. “Ik slaagde erin om mijn oefeningen nog verfijnder af te werken en door de regelmatige galop van Kalusha, het paard van de club, behaalde ik een paardscore van maar liefst 7.300. De vreugde was dan ook groot toen bleek dat ik daarmee een podiumplaats behaald had. Met mijn score van 6.976 in de tweede ronde gaf dat een totaal van 6.812, goed voor de tweede plaats!”

(SM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier