Paard uit Poperinge voor goud op de Olympische Spelen in Londen?

23/12/11 om 10:13 - Bijgewerkt om 10:13

Bron: Kw

Misschien krijgt West-Vlaanderen in 2012 nog een extra 'atleet' op de spelen van Londen. Ludwig Lemenu en zijn schoonzoon Simon Riquière hebben een akkoord bereikt met 's werelds beste ruiter, de Canadees Eric Lamaze. Vanaf nu komt Hunters' Scendix, het beste paard van de Reningelstse stal en misschien wel van de hele wereld, onder het zadel van Lamaze, die Olympisch kampioen werd in 2008. Het doel : de Olympische spelen in Londen volgend jaar.

De liefde voor de paarden is bij mij ontstaan door onze kinderen te begeleiden naar de manege van de Rode Berg", zegt Ludwig Lemenu, in een vorig leven bedrijfsleider bij onder meer Toppower en Transics. "Er staat hier een 70-tal paarden, waarvan er 50 van ons zijn. Ons paradepaardje, letterlijk en figuurlijk, is Scendix, een zwarte Hannoveraanse staccatohengst die ik gekocht heb in Zwitserland toen hij vier jaar oud was. Vreemd ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!