Oververdiende zege voor Zulte-Waregem

Zulte-Waregem domineerde de hele partij tegen Westerlo. De thuisploeg vergat aanvankelijk te scoren, maar won uiteindelijk verdiend met 2-0.

Zulte-Waregem begon op het gladde veld het vinnigst aan de wedstrijd en na vijf minuten was het bijna raak. Westerlo-doelman De Winter beoordeelde een voorzet van Hyland verkeerd, maar Nfor was te verrast om iets met de bal te doen. Meteen daarna werd Nfor het straatje ingestuurd, maar een attente De Winter kwam goed tussenbeide. De thuisploeg bleef kansen bij elkaar spelen. Habibou zet de bezoekende verdediging onder druk, maar gleed zonder bal in doel. Na een halfuur was het dan toch raak voor Zulte-Waregem, maar het doelpunt van Habibou werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Vijf minuten voor rust trof ook Westerlo raak via Paulo Henrique, maar ook hun doelpunt werd afgevlagd. Onterecht bleek het deze keer. De bezoekers gingen bijna tegen de gang van het spel in rusten met een voorsprong.

In de tweede helft ging de thuisploeg rustig verder op zijn elan, maar Chevalier en Matton kregen de bal niet tegen de netten. Na een goed uur spelen staken de bezoekers eindelijk nog eens hun neus aan het venster. Jakovenko heeft de ploegmaats maar voor het uitkiezen, maar hij leverde een zwakke voorzet, tot grote frustratie van zijn trainer Ceulemans. Het begon opnieuw harder te sneeuwen, maar dat deerde Zulte-Waregem niet. Na iets meer dan een uur spelen forceerde Habibou opnieuw een grote kans, maar een ultieme handreflex van De Winter hield de stand in evenwicht. Daarna viel het een beetje stil bij de thuisploeg, maar tien minuten voor affluiten was het dan toch raak voor Zulte-Waregem. Habibou bracht de bal voor doel en de vrijstaande Traoré schoof de bal eenvoudig binnen. Zo kreeg de thuisploeg toch waar het recht op had. Uiteindelijk scoorde Bokila in de toegevoegde tijd nog de 2-0. Een verdiende overwinning tegen een uitermate zwak Westerlo.

Hugo Broos, trainer van Zulte-Waregem, was heel tevreden met de overwinning. “We hebben genoeg kansen gekregen om deze wedstrijd vroeger te beslissen. Door de sneeuw was het niet altijd even gemakkelijk voetballen en dat zag je ook aan ons spel. We hebben de voorbije weken al betere matchen gespeeld. Naarmate de wedstrijd vorderde, zag je ook meer afval in ons spel sluiten. Dat kwam misschien omdat al die gemiste kansen in de hoofden van de spelers begonnen te spelen. Ik ben uiteraard tevreden dat we de drie punten thuis hebben gehouden, maar de doelpunten mochten voor mij toch iets vroeger gevallen zijn.” (SM)