Oudste keeper (88) in strandvoetbal bergt handschoenen op

Redactie KW

De Mariakerkse strandvoetbalclub De Strandleeuwen moet op zoek naar een nieuwe doelman. Na 40 jaar besliste de oudste speler Jef Van Coile (88) om voortaan op zondagvoormiddag voor zijn vrouw Jenny Suvée te zorgen en dus niet langer met vrienden te voetballen.

“Voetbalclub De Strandleeuwen is een monument op Mariakerke”, weet Jef Van Coile. “Al sinds kort na de Tweede Wereldoorlog komen de spelers het hele jaar door op zondagvoormiddag bijeen om een partij strandvoetbal af te werken. De wedstrijd vindt altijd plaats op het harde zand ter hoogte van het Strandplein. Het aanvangsuur verschilt naargelang de getijden.”

Conditie nochtans optimaal

“Dat het nu toch afgelopen is, had ik niet zelf in de hand, want mijn conditie blijft optimaal”, aldus Jef. “Het voorbije voorjaar brak mijn vrouw Jenny echter haar heup. Het herstel verliep moeilijker dan verwacht en de dokter liet weten dat ze niet langer alleen thuis mag blijven. Door haar gezondheidstoestand moet ik mijn handschoenen nu jammer genoeg opbergen. Maar het is mooi geweest. Elf jaar geleden verrichtte ik nog een wereldsave die in ieders geheugen staat gegrift.

(BVO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier