Ouders ongerust over toekomst voetbalclub VG Oostende

Redactie KW

Begin deze week verscheen een brief op Facebook waarin enkele ouders van spelers lucht geven aan hun onrust over de toestand bij voetbalclub VG Oostende.

De ouders hebben het over ‘gigantische schulden’ en stellen dat acties die vanuit de jeugd worden ondernomen, niets opbrengen omdat het geld onmiddellijk naar de eerste ploeg wordt doorgesluisd. Volgens de brief zouden ouders zich nog meer willen engageren voor VGO als ze er zeker van zouden zijn dat het geld volledig naar de jeugdwerking gaat. De kosten van het eerste elftal wegen volgens hen niet op tegen de inkomsten.

“Ik ben de eerste om toe te geven dat VGO moeilijke tijden beleeft”, reageert VGO-voorzitter Mario Boone. “Ik doe er alles aan om VGO te redden en de 200 jeugdspelers de kans te geven nog te blijven voetballen. Ik probeer een oplossing te zoeken voor onze problemen. Iedereen moet krijgen waar hij op recht op heeft. Lukt dat niet voor het einde van het jaar, dan zullen we onze conclusies moeten trekken en dat zou ik heel jammer vinden.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier