Oud-voetballer Thomas Caers moet bij Zulte Waregem voetbaltalenten klaarstomen voor de top

Redactie KW

Zulte Waregem heeft deze namiddag zijn nieuw project ‘Soccer School’ voorgesteld waarin een keurgroep van een tiental 10- tot 12-jarige toptalenten zal worden klaargestoomd voor een plaatsje in de hoofdmacht van Zulte Waregem.

Vooral het aantal trainingsuren dat wordt nagestreefd – 20 per week én overdag – is opvallend. De groep zal niet in competitie uitkomen, maar moet puur door training en onderlinge wedstrijdjes vooruitgang boeken. Opmerkelijk is ook Thomas Caers, gewezen speler van onder meer AA Gent en Sint-Truiden, de jongeren op blote voeten wil laten spelen om het balgevoel te bevorderen. Zulte Waregem werkt voor dit project net als voor zijn jeugdacademie samen met Middenschool Groenhove, die de talenten de mogelijkheid biedt om op internaat te verblijven.

Contract voor 10 seizoenen

De Soccer School gaat komend schooljaar van start. Thomas Caers, die tot voor kort in de talentenschool van Jean-Marc Guillou in Tongerlo werkte en een contract voor 10 (!) seizoenen ondertekende, is de talenten nu volop aan het rekruteren. Er zullen de komende weken en maanden in die zin speciale sessies worden georganiseerd op de club.

(TVW)

Oud-voetballer Thomas Caers moet bij Zulte Waregem voetbaltalenten klaarstomen voor de top

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier