Organisatie E3: “wij gaven geen opdracht voor afdekken flitspaal”

Redactie KW

De organisatie van de wielerwedstrijd E3 Harelbeke gaf geen opdracht aan motorrijders om in de vipkaravaan flitspalen af te dekken. De reactie komt er na de commotie rond een motard uit Harelbeke die zoiets deed tijdens de E3-wielerwedstrijd vorig week. De man die tijdens zijn illegale daad gefotografeerd is, heeft zichzelf intussen aangegeven bij de politie. Hij zegt dat hij de wet enkel overtrad uit liefde voor de koers, waar elke minuut telt.

De bussen tijdens de E3-prijs worden begeleid door motorrijders en één bus kreeg alvast een extra vip-behandeling aan een flitspaal. Een motard uit Harelbeke die al jaren in de karavaan meerijdt dekte de camera af. De organisatie van de wedstrijd zegt, net als de man zelf, dat hij op eigen houtje handelde.

“De procureur van Oudenaarde is gestart met een onderzoek, en in het kader daarvan hebben wij besloten niet te reageren,” zegt Jacques Coussens. “Maar ik kan u wel al zeggen dat wij geen opdracht gegeven hebben.”

Ludieke actie

Het parket gaat onderzoeken of het afdekken van de flitspalen inderdaad niet georganiseerd en systematisch gebeurde. Volgens de organisatie was het een ludieke actie die enkel op dat punt gebeurde.

De man in kwestie moet zich geen zorgen maken. “Wij gaan die mens zeker niet beschuldigen en afschilderen als een grote bandiet. Hij mag nog mee als motard, tenminste als hij mag van de verkeerspolitie.”

Afwachten dus welk staartje het gerecht hier aan geeft. Vanochtend is de man alvast ondervraagd door de politie.

(KB/JV)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier