Open Belgisch kampioenschap powerliften in Menen

Redactie KW

Ivan Dewitte, voormalig Belgisch kampioen powerliften, organiseert op zaterdag 28 september het open Belgisch kampioenschap powerliften in Menen.

Ivan Dewitte, die in de Charles Cappellestraat in Menen woont, werd zelf dertig keer Belgisch kampioen powerliften. Nu is hij nationaal scheidsrechter en technisch directeur bij de Vlaamse liga powerliften. “Als tiener keek ik graag naar films met gespierde acteurs en heel wat jongens op die leeftijd willen daar op lijken”, vertelt Ivan. “In de buurt van mijn school in Komen was er toen een club waar je aan powerlifting kon doen.” Ivan behaalde later de ene Belgische titel na de andere en klopte uiteindelijk af op dertig nationale titels in het bankdrukken. “Ik behaalde mijn laatste nationale titel in 2000. Toen kreeg ik problemen met mijn heup en was mijn carrière voorbij.”

Ivan richtte in Menen een eigen club op: de Sandow Club. Ivan heeft in zijn huis een ruimte ingericht waar jongeren onder zijn begeleiding kunnen trainen. Dit jaar organiseert hij voor de dertiende keer de Golden Sandow Bench Press. “De vorige twaalf edities vonden plaats in Zandvoorde. Nu wordt die wedstrijd gecombineerd met het open Belgisch kampioenschap powerlifting en voor het eerst vind die wedstrijd ook plaats in Menen.”

(Lien)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier