Op bezoek bij Tina Dewitte uit Brugge, vriendin van ex-Cerclespeler Neto

Redactie KW

Tina Dewitte (26), de zwangere vriendin van ex-Cerclespeler Renato Neto (20), woont tot op vandaag nog in Portugal. Op 27 april keert ze terug naar België om in Brugge te bevallen. Vorige week gingen we op bezoek bij Tina, terwijl haar vriend zich met Sporting Lissabon op bezoek bij Metallist Charkov plaatste voor de halve finale van de Europa League.

Renato Neto staat onder contract bij Sporting Lissabon, dat hem in 2010 samen met Nuno Reis aan Cercle Brugge uitleende om meer ervaring op te doen. Na 64 wedstrijden en 6 doelpunten nam de middenvelder met pijn in het hart weer afscheid van Cercle. Neto leefde achttien maanden in Brugge en leerde daar Tina Dewitte kennen. “We zijn nu bijna een jaar samen. Dat lijkt misschien kort, maar het klikt echt tussen ons. We kunnen elkaar niet missen. Wij leerden elkaar kennen in het uitgaansleven in Brugge en zo is dat gegroeid”, lacht Tina, die trots over haar buikje wrijft.

Bevallen in Brugge

“Neto en ik hadden al vaak over een kindje gepraat. We hadden dus zeker een kinderwens. Het is sneller gegaan dan verwacht, maar we waren dolblij. Neto had graag een jongetje gehad, een klein voetballertje. (lacht) Maar hij is even gelukkig met het feit dat het een dochter zal zijn. Hij zal dat kleine meisje dan moeten leren voetballen, hé. Normaal gezien moet ik begin juni bevallen in Brugge. Wij hopen allemaal dat Renato de bevalling kan meemaken, maar dat weet je natuurlijk nooit met zijn voetbalagenda. Daarna hoop ik zo snel mogelijk met onze kleine meid naar Lissabon terug te keren.”

Uitgebreide reportage in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier