Oostkamp reikt sportjuwelen 2016-2017 uit

Alle laureaten op het podium, samen met schepen van Sport Franky De Jonghe, burgemeester de Keyser en vertegenwoordigers van schepencollege en gemeenteraad. © PH
Redactie KW

De kampioenenhulde voor sportverenigingen en individuen werd afgesloten met de uitreiking van de Oostkampse sportjuwelen 2016-2017.

Er waren vijf categorieën waaruit men gekozen kon worden. Schepen van Sport Franky De Jonghe maakte de laureaten bekend. Uit de genomineerden werd als sportvrouw van het jaar gekozen voor Flore Stappers, die de Europees kampioenstitel atletiek op 100 meter en 200 meter behaalde voor doven en slechthorenden. Sportman van het jaar werd Koen Naert, die met zijn 22ste plaats op de Olympische Spelen in de kijker liep, de vierde beste marathon van een Belg ooit, en bovendien Belgisch kampioen werd op de 5.000 meter.

De beloftevolste jonge sporter werd Auke Cools, die twee keer zilver haalde op het Vlaams kampioenschap kunstzwemmen. RUVO heren senioren Volleybal haalde de buit binnen als sportploeg van het jaar dankzij hun kampioenstitel in eerste provinciale en als verliezende provincialebekerfinalist. De beloftevolste jonge sportploeg werd het voetbalteam van KSV Oostkamp U17.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier