Oostendse roeivereniging bouwt nieuw clublokaal

Het huidig clublokaal. (Foto FRO)
Redactie KW

De Koninklijke Roei en Nautische Kring Oostende, kortweg KRNSO, beschikt sedert 1959 over een exclusief clublokaal, dat tijdens de Expo van 1958, op de Heizel in Brussel, nog gefungeerd heeft als UNO-paviljoen.

We zijn meer dan 50 jaar verder en de twee vleugels, die eerst voorzien waren voor twintig jaar, beantwoorden al lang niet meer aan de noden en behoeften van de steeds groeiende en meest succesvolle roeiclub van België. Er komt, met steun van de Stad Oostende, een nieuwbouw van 750.000 euro. De plannen werden zaterdagmorgen voorgesteld in de roeiclub.

“De houten paviljoenen hebben veel te lijden gehad van weer en wind, zijn niet meer veilig, zijn te klein geworden en beantwoorden niet meer aan de hygiënische normen om onze leden op een moderne manier hun sport te laten beleven”, vertelt voorzitter John Deweert. “Drie jaar geleden werden gesprekken gevoerd met Stad Oostende, dat gedeeltelijk eigenaar is, om een nieuw project op te starten. Een eerste project leek iets te duur, maar architect Lies Gevaert heeft een nieuw voorstel uitgewerkt dat voldoet aan de huidige wetgeving wat betreft isolatie, ventilatie en verwarming. Het nieuwe project, dat geschat wordt op 750.000 euro, waarvan 500.000 euro door de stad wordt betaald, bevat een botenloods en een clublokaal met polyvalente cafetaria, een moderne keuken, een trainingszaal, toiletten, kleedkamers, douches, een vergaderzaal en de nodige bergruimte. Er zal overal vloerverwarming zijn. De bouwvergunning werd aangevraagd en dan is het wachten op de voorstellen van de kandidaat-aannemers. We hopen de werken te kunnen starten tegen begin juli 2014, zodat het gebouw, de ruwbouw, tegen eind december wind en waterdicht is. Voor de verdere afwerking wat elektriciteit, sanitair en verwarming betreft, hopen we te kunnen samenwerken met bevriende firma’s, zodat het nieuwe clublokaal eind april 2015 kan in gebruik genomen worden.”

Tijdens de werken moet de clubwerking uiteraard kunnen doorgaan. KRNSO hoopt, voor opslag van materiaal en de 75 boten, te kunnen gebruik maken van de ruimte bij de aanpalende Loskaai.

“Die onderhandelingen zijn druk bezig”, zegt Guy Vansteenkiste, die samen met een aantal trouwe roeifanaten ook KRNSO-Masters, een werkgroep, heeft opgericht om de nodige fondsen te verzamelen. “De club moet ook 250.000 euro ophoesten voor het nieuwe project. Dat is een pak geld. Er werd een aanvraag verstuurd naar de provincie. We zoeken ook steun bij bevriende firma’s door ‘medailles’ te verkopen: brons (100 euro), zilver (250 euro) en goud (1.000 euro). In ruil daarvoor krijgen de firma’s publiciteit op de website en in de nieuwsbrief, gebruik van het clublokaal, teambuildingsessies in de club of publiciteit op een toproeiboot. Steunende leden tegen 10 euro zijn ook altijd welkom. KRNSO is één van de meest succesvolle roeiclubs in België én één van de meest bloeiende clubs in Oostende. Het bestuur en de trainers zetten zich belangenloos in voor de club, omdat we overtuigd zijn van het belang van de roeisport!”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier