Oostende wint moeiteloos in de hoofdstad

Eén week na de pijnlijke nederlaag in Antwerpen heeft Telenet Oostende netjes orde op zaken gesteld in de zondagse verplaatsing bij Brussels.

Aanvankelijk had Oostende moeite om Loubry te controleren. Van zodra de Zeekapiteins dit aangepast hadden, was het verhaal voor de nieuwkomers in eerste nationale voorbij. De Poolse forward Ponitka duwde de Brusselaars na 15-14 definitief van de leiding. Samen met Petrovic en Thompson was hij goed voor een 0-15-rush in nauwelijks vier minuten. In de negentiende minuut overschreed Stipanovic bij 25-46 al de grens van twintig punten.

Oostende had aan de rust (27-48) zijn tweepunters aan een bijzonder hoog percentage (75 %, 12 op 16) afgewerkt. Alleen in het vierde kwart kon Brussels de schade enigszins beperken. Uiteindelijk zegevierde Oostende met 68-86. Woensdag speelt BCO Europees in het Duitse Quakenbrueck en vrijdag volgt de competitietopper in Charleroi.