Oostende huldigt wereldkampioene Emma Plasschaert

We zien v.l.n.r. schepenen Tom Germonpré, Vanessa Vens, Krista Claeys, Bart Plasschaert - vader van Emma, wereldkampioene Emma Plasschaert en haar vriend Matthew Wearn, Sportschepen Arne Deblauwe, burgemeester Johan Vande Lanotte en schepen Nancy Bourgoignie. © HH
Redactie KW

Het stadsbestuur van Oostende huldigde maandagmiddag zeilster Emma Plasschaert, die vrijdag in het Deense Aarhus wereldkampioen werd in de klasse Laser Radial.

Met enige vertraging arriveerde Emma Plasschaert maandag om 13.15 uur op het stadhuis, waar ze ontvangen werd door burgemeester Johan Vande Lanotte en een delegatie van het schepencollege. Onder hen uiteraard ook haar trotse vader Bart, die schepen van Cultuur is in de badstad.

De burgemeester sprak zijn vreugde uit over de nieuwe Oostendse wereldkampioene en gaf haar enkele geschenken, onder meer een ruiker bloemen en flessen champagne. Emma Plasschaert was vergezeld van haar Australische vriend Matthew Wearn. Matthew is ook zeiler en haalde in Aarhus een zilveren medaille bij de heren in de Laser Radial-klasse.

Zeilcentrum

Emma was heel blij met de huldiging in haar geboortestad en stelde dat Oostende heel belangrijk is geweest in haar carrière. Vader Bart was jaren voorzitter van de Oostendse watersportclub Inside Outside. Ze pleitte in één moeite door voor de oprichting van een zeilcentrum voor de kleine zeilerij in haar thuisstad.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier