Ook Hermes Volley Oostende overwintert Europees

© VDB
Redactie KW

Niet alleen BC Oostende overwintert Europees, ook Hermes Volley mag zich in januari opmaken voor een Europese competitie. Woensdag wonnen de dames met 3-2 van Weert en dat was voldoende voor de kwalificatie voor de volgende ronde van de Challenge Cup.

Hermes had genoeg aan twee sets voor kwalificatie voor de volgende ronde. Hermes won vorige week immers de heenmatch in Nederland met 0-3, al had Hermes het in iedere set knap lastig. De troepen van coach Niels Kingma waren dan ook gewaarschuwd.

En misschien nam Hermes het wel te licht op. Aanvankelijk lukt het wel, maar plots stokte de motor en de Hollandse meisjes kwamen na een 0-6-tussenspurt in de match. Hermes speelde te stereotiep en ondanks enkele wissels kon Hermes Weert niet meer bijbenen : 20-25.

In de tweede set toonde Hermes wat meer vechtlust, maar Weert bood opvallend veel weerwerk. Ook deze set ging naar de bezoeksters uit Weert : 21-25.

In set drie kantelde de match. Hermes nam het initiatief en de kustploeg varieerde aanvallend een stuk beter. Deze set ging dan ook naar de kustploeg met 25-16.

Vervolgens serveerde Yana De Leeuw Hermes naar een 7-0-voorsprong. Oostende behield die voorsprong, maar in het slot van de vierde set spartelde Weert nog even tegen : 18-16. Anja Van Damme hield uiteindelijk Hermes recht : 25-17 en de kwalificatie was binnen.

De vijfde set was slechts een formaliteit : 15-8 voor Hermes en dus alsnog een 3-2-zege.

Tegenstander in de achtste finales wordt nu Oudegem of Wroclaw. Die twee teams spelen donderdag nog. De Poolse meisjes wonnen de heenmatch overtuigend met 3-0. Hermes speelt in de volgende ronde thuis op donderdag 16 januari. “Om de concurrentie met KV Oostende te ontlopen”, laat Hermesvoorzitter Philippe Develter nog weten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier