Ook de Yellow Tigers veroveren een WK-ticket

Redactie KW

Na de Belgische mannenploeg zorgden ook de Yellow Tigers voor een stunt door in Polen van het gastland te winnen met 20-25, 20-25 en 25-27.

Na de topprestatie van de Red Dragons eerder op de avond, bleken ook de Belgische dames gebrand op een stunt. In sets één en twee kwam gastland Polen, dat nochtans bekend staat als volleybaltopper, er niet aan te pas. Enkel in de derde set kenden de Yellow Tigers wat moeilijkheden om het af te werken. Polen kreeg kansen om de set af te ronden, maar bij 25-26 maakte België koelbloedig af.

Sterke prestatie Charlotte Leys

Zo plaatsen de Belgische volleyspeelsters zich voor het WK in Italië halfweg september. In een collectief bijzonder sterke ploeg was aanvoerster Charlotte Leys uit Poperinge een van de absolute sterkhouders. ‘Maar dit is de zege van het collectief en alweer een stap in de evolutie van deze talentrijke ploeg. Wij hebben dat brons op het EK werkelijk niet gestolen”, beklemtoonde coach Gert vande Broek meteen na afloop. Bij de Yellow Tigers kwamen ook de Brugse meisjes Els Vandesteene en Nina Coolman in actie. De Kortrijkse Maud Catry bleef drie sets op de bank, maar kon ongetwijfeld ook juichen na de knalprestatie van haar team.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier