Ook atletiekpiste en beachvolleyveld naast nieuw zwembad Wevelgem

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Wevelgem plant de inplanting van een nieuw zwembad op campus sportspoor in de Menenstraat. Daarnaast wil ze ook een vernieuwde atletiekpiste en beachvolleyveld voorzien. De gemeenteraad gaf in de zitting van 9 februari 2018 alvast goedkeuring voor het aanstellen van een ontwerper.

“Een vroegere poging om de aanwezige drainage weer operationeel te krijgen, bracht niet het beoogde resultaat”, vertelt schepen van sport Geert Breughe. “De huidige piste heeft van ondergrond ‘gemalen baksteen’, de nieuwe wordt een synthetische piste. Behalve het feit dat toekomstige atletiekpiste ongeveer binnen dezelfde contouren zal komen te liggen, kan er gerust over een nieuwe piste in plaats van over een renovatie gesproken worden. De nieuwe piste wordt, net als de huidige piste, opgebouwd uit vier loopbanen en 6 sprintbanen. Verder wordt een schuil/kijkzone voorzien en wordt de volledige piste omringd door een omheining. Toegang tot de piste kan via een poortje met toegangscontrole.”

Naast de piste komt er ook een beachvolleyveld, en dat op vraag van de volleybalploegen. “De volleybalverenigingen hadden graag naast de indooractiviteiten tijdens het traditionele seizoen ook de mogelijkheid gehad om outdoor volleybal te spelen. Het gemeentebestuur zag met de reeds geplande investeringen op het Sportspoor dan ook een mooie opportuniteit om een beachvolleybalveld aan te leggen.” aldus Geert.

De aanleg van een nieuwe atletiekpiste en beachvolleybalveld op campus sportspoor Wevelgem is een onderdeel van een dossier dat recent werd weerhouden in het kader van het Vlaams decreet houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur.

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier