Onderzoek naar Ex-Lottorenner Wim Vansevenant voor bestelling superdoping

© BELGA
Redactie KW

(UPDATE VIDEO) Voormalig Lotto-renner Wim Vansevenant (39) wordt ervan verdacht voor duizenden euro’s aan hypermoderne superdoping te hebben gekocht in Australië. Dopingspecialisten van het gerecht voeren een onderzoek naar de Eernegemse ex-wielrenner Vansevenant.

Zowat twee weken geleden ontdekte de douane op de luchthaven in Zaventem een verdacht pakketje, met Wim Vansevenant als bestemmeling. De verdachte ampullen werden, zoals de procedures het voorschrijven, doorgespeeld aan de hormonencel van de federale politie. Onderzoek wees uit dat het pakje hypermoderne dopingproducten bevatte. Het zou gaan om een gloednieuw geneesmiddel voor dieren. Het product zou gegeerd zijn bij dopinggebruikers omdat het zowel de spiermassa doet toenemen als de uithouding zou verbeteren.

Tot 5 jaar cel

Het verder onderzoek zal moeten uitwijzen of er nog andere personen in dit dossier betrokken zijn. Vansevenant zelf is enkel verhoord en nog niet in verdenking gesteld. Hij riskeert tot vijf jaar cel, als hij voor de rechter moet komen.

Onderzoek naar Ex-Lottorenner Wim Vansevenant voor bestelling superdoping

Bekijk hier de reportage

(Belga)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier