OMS-spits Thor Laleman nekt SK Eernegem in West-Vlaamse derby

OMS Ingelmunster heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. Thuis versloeg het in alweer een West-Vlaamse derby in bevordering SK Eernegem met 2-1 na een prangende slotfase. Thor Laleman was de held van de avond met twee doelpunten.

In een eerder slappe eerste helft waren er weinig doelkansen. Eernegem was de betere ploeg, maar de 0-0 bleef op het bord staan tot aan de rust.

Ook in de tweede helft bleven doelpunten lange tijd uit, maar een kwartier voor tijd was het dan toch raak: Dekeyser zette de 0-1 op het bord. Lang konden de bezoekers niet van die voorsprong genieten, want amper drie minuten later scoorde OMS-nieuwkomer Thor Laleman de gelijkmaker van op de stip na een fout op die andere nieuwe spits van de Brigands Kevin Wullaert. En het werd het avondje van Laleman, want vier minuten voor tijd scoorde hij de winning-goal.

Zo begint OMS het seizoen met een knappe 4 op 6. SK Eernegem, dat op de eerste speeldag uitpakte met een 5-0-zege, telt drie punten na twee speeldagen.

De volgende competitiewedstrijd van OMS is op zaterdag 31 augustus om 19.30 uur op het veld van R. ES. Acrenoise. Eernegem trekt ook al op zaterdagavond (18 uur) naar Ol. Charleroi.