Olympiër Hannes Obreno en wereldkampioen Van Zandweghe zegevieren in Willebroek

25/09/16 om 21:23 - Bijgewerkt om 21:21

De roeiliefhebbers kregen tijdens de tweede dag van het BK in lange boten de kans om de twee meest succesvolle roeiers van het voorbije seizoen nog eens aan het werk te zien.

Olympiër Hannes Obreno en wereldkampioen Van Zandweghe zegevieren in Willebroek

Hannes Obreno. © Belga

Hannes Obreno, vierde op de Spelen in Rio, en Niels Van Zandweghe, de beloftewereldkampioen in de lichte skiff, stapten met Tristan Vandenbussche en Cedric Burggraeve in dubbelvier. Het viertal van de Brugse Trim en Roeiclub was uiteraard veel te sterk voor alle tegenstanders. Obreno en Van Zandweghe bekroonden dus hun schitterend seizoen met een nieuwe landstitel.

De atleten van de Gentse Roei- en Sportvereniging bevestigden ruimschoots hun suprematie, die ze al in de eerste BK-dag ten toon spreidden. De Gentenaren wonnen de koninginnennummers bij de seniores mannen en vrouwen en voegden daar nog een titel in dubbelvier meisjes 18 aan toe. Dit betekent dat ze in zeventien titelraces niet minder dan zeven keer op het hoogste trapje van het erepodium mochten staan. Hun stadsgenoten van KR Sport Gent legden beslag op vier nationale schildjes.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!