OH Leuven zorgt voor de eerste nederlaag van Club Brugge

OH Leuven was te sterk voor leider Club Brugge, het won met 4-1. De eerste competitienederlaag van Club Brugge van het seizoen is een feit.

Club Brugge kwam nochtans al na vijf minuten op voorsprong dankzij Bacca. Hij scoorde zijn negende goal van het seizoen na een voorzet van Vazquez. Club kon die voorsprong niet lang vasthouden, een vrije trap van Ibou verdween via de paal in het doel. Daarna volgden nog heel wat kansen voor de West-Vlaamse bezoekers, vooral dankzij Bacca. Na twintig minuten schoot hij op de lat en een kwartier later werd een goal afgekeurd. Tien minuten voor de rust liet Ibou nog eens van zich horen, hij kreeg heel wat ruimte van de Brugse verdediging en trapte een gekruist schot binnen. OH Leuven mocht met een voorsprong gaan rusten.

Na de rust kwam er heel wat druk van Club Brugge, maar Leuven kon zich verweren tegen de West-Vlamingen. Thompson kreeg tien minuten voor het einde nog een rode kaart, maar dat belette Leuven niet om nog twee maal te scoren. Ibou zette nog een penalty om en Karuru zorgde voor de eindstand van 4-1.