Norman debuteert op de ATP-Masters

Redactie KW

Tiegemnaar Dick Norman debuteert op 39-jarige leeftijd op de ATP-Masters, de officieuze wereldkampioenschappen. Samen met zijn Zuid-Afrikaanse dubbelpartner Wesley Moodie begint hij zondag in Londen aan deze nieuwe uitdaging.

Zondag debuteert Dick Norman op de ATP-Masters in Londen. De 39-jarige Tiegemnaar beschouwt de deelname als een beloning voor al het harde werk van de voorbije jaren. Hij denkt dus nog niet aan stoppen.

“Toen ik nog jong was en een dubbelspeler van 40 zag lopen, dacht ik: heeft die niets beters te doen? Maar nu ik zelf in die situatie zit, denk ik er anders over. Het elitaire gezelschap, het mooiste centre court ter wereld en spelen voor volle tribunes, dat is een zeldzaamheid.”

Zo’n tien jaar geleden zette Big Dick al eens een punt achter zijn carrière. Twee jaar later, na een depressie, stond de boomlange Norman er opnieuw. “Ik had vijf verschrikkelijke maanden”, vertelt hij in het Nieuwsblad. “Vanaf mijn veertiende was mijn doel: top honderd worden. Ik kwam er een paar keer heel dicht bij, maar op een bepaald moment geloofde ik er niet meer in. De eerste dagen dat ik gestopt was, voelde ik mij opgelucht. Maar dan kwam het zwarte gat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier