Nipte, maar verdiende zege voor KV Kortrijk

KV Kortrijk heeft met 1-0 gewonnen van AA Gent en blijft zo in de running voor play-off 1.

Kortrijk bepaalde het ritme in het begin van de wedstrijd en Capon kon een paar keer dreigen, zonder succes. De eerste grote kans kwam er voor Gent. Kagé haalde uit van net buiten de 16, maar Keet zweefde de bal uit zijn doel. Kortrijk reageerde meteen, maar Chavarria zag zijn poging net afgeblokt worden. Na een kwartier moest Boeckx zijn team rechthouden op een poging van Dejaegere. Daarna verwaterde de partij, al kon Mboyo tien minuten voor de rust nog eens dreigen. Keet gaf echter geen krimp.

Na de pauze bleef de wedstrijd gelijk opgaan. Gent zorgde voor de eerste dreiging met een kopbal van Mboyo, even later moest Boeckx redding brengen op een poging van Chavarria. Na een uur spelen kreeg Rafinha rood en kon KV Kortrijk meteen profiteren van de man-meer-situatie. Dejaegere benutte de ruimte op links om de 1-0 tegen de netten te jagen. Daarna was het voor Gent pompen of verzuipen. Kortrijk speelde nog enkele mooie kansen bij elkaar, maar kwam niet meer tot scoren. In de slotseconden ontsnapte het nog aan de gelijkmaker, maar boekte uiteindelijk een verdiende overwinning.