Nipte 1-0-zege voor Torhout KM

Torhout KM haalde het zaterdag met 1-0 thuis tegen FC Bleid-Gaume. Halfweg de tweede helft klom de thuisploeg verdiend op voorsprong via Klaas Devriendt. Vijf minuten voor tijd hield doelman Brecht Laleman zijn team recht door een strafschop te stoppen.

Na een kwartier voetballen in de eerste helft kreeg Torhout drie grote kansen tegen FC Bleid-Gaume, maar de thuisploeg vergat ze af te maken. Daarna gaven beide teams niet veel meer weg waardoor de rust bereikt werd met een logische 0-0.

In de tweede helft pompten de bezoekers lange ballen naar voor, maar veel gevaar leverde dat niet op. Het was zelfs Torhout dat het dichtst bij het openingsdoelpunt kwam. Timothy Van de Wouwer zag zijn poging echter tegen de lat belandden. Halfweg die tweede helft was het dan toch raak voor de thuisploeg. De kopbal van Klaas Devriendt na een hoekschop werd eerst nog gered, maar in de rebound scoorde de middenvelder alsnog de 1-0. Het zag er goed uit voor de thuisploeg, maar vijf minuten voor tijd kregen de bezoekers een betwistbare strafschop. Gelukkig voor Torhout pakte doelman Brecht Laleman de strafschop en hield zo de drie punten thuis. (SM)