Niko Eeckhout grijpt net naast derde Dwars door Vlaanderen, Van Impe wint

Redactie KW

Kevin Van Impe heeft in Waregem de 64e editie van Dwars door Vlaanderen gewonnen. Niko Eeckhout, die de semi-klassieker al twee keer won, greep net naast zijn derde zege. Tom Boonen werd derde, Haussler vierde. De eindsprint in het peloton werd ontsierd door een valpartij, met ondermeer Jgen Roelandts.

Ondanks het slechte weer kregen we een razendsnelle openingsfase. Er vormde zich al vlug een kopgroep van 13 man met daarin enkele grote namen: Sebastian Lang, Kevin Van Impe, Andreas Klier en Nico Eeckhout.

Op de Oude Kwaremont sleurde Devolder het peloton dan aan flarden. Zijn ploegmaats Boonen en Chavanel konden maar moeizaam volgen, net als Haussler en Burghardt. Wat later kwamen nog een aantal renners aansluiten en die groep reed naar de leiders toe.

Bij het ingaan van de plaatselijke ronden kwamen de achtervolgers op minder dan een halve minuut, en dat zorgde voor nervositeit in de kopgroep. Haussler demarreerde en kreeg Boonen en Van Impe mee. Eeckhout en Devolder reageerden en konden even later ook aansluiten.

Wanneer Kevin Van Impe probeerde weg te raken, glipte de ervaren Eeckhout mee in zijn spoor. Zij gingen samen de laatste kilometer in.

Eeckhout begon de sprint op kop, maar liet zich verrassen door Van Impe. Met zijn grote verzet kon hij niet meer remonteren. Kevin Van Impe rondde het overwicht van Quick.Step goed af. Een leegereden Eeckhout moest vrede nemen met de tweede plaats.

In Sport West Extra krijg je vanavond een ruim wedstrijdverslag en reacties bij Focus-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier