Niko Eeckhout begint aan laatste seizoen

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Met zijn 42 jaar is ex-Belgisch kampioen Niko Eeckhout de ouderdomsdeken binnen het An Post Chain Reactionteam, dat dinsdag officieel voorgesteld werd in Tielt.

“Maar nu begin ik echt wel aan mijn laatste jaar. Ik wil jullie eerste vraag voor zijn”, lachte Eeckhout. “Ik wilde er eigenlijk eind 2012 al een streep onder trekken. Kurt Bogaerts vond me nog te goed en ook enkele journalisten deelden zijn mening. Vandaar dat ik hier voor de 21ste keer in mijn carrière op een voorstelling sta van een wielerploeg”.

“Welke ambitie ik nog koester? Ik ga mijn best doen en zien wat er uit de kast valt. Op mijn leeftijd begint het lijf al wat tegen te pruttelen. Ik sukkelde afgelopen jaar met de rug. De recuperatie is er ook zo niet meer na een inspanning. Maar kom, ik wil het oude mannetje niet spelen. Ik hoop een gezond jaar door te maken zonder veel last. Wees maar zeker, dit is mijn laatste seizoen”, aldus de Wielsbekenaar.

Niko Eeckhout krijgt bij het vernieuwde An Post Chain Reaction steun van de West-Vlaamse eliterenners zonder contract Alphonse Vermote uit Harelbeke, Laurent van den Bak uit Heule en Pieter Ghyllebert uit Diksmuide.

(MC/Belga)

Niko Eeckhout begint aan laatste seizoen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier