Nieuwkomer Benito Raman van KV Kortrijk is in de ban van tattoos

© VDB
Redactie KW

Volgens Benito Raman (18) beschikt KV Kortrijk over een beter collectief dan AA Gent. Zelf wil hij in de top tien van de topschuttersstand eindigen.

De nieuwe aanvaller van de Veekaa wordt een seizoen uitgeleend door AA Gent. “De supporters noemen mij er Speedy Gonzalez. Mijn snelheid is samen met mijn technische bagage dan ook mijn grootste wapen. Bij Kortrijk hoor ik met Teddy Chevalier en Brecht Capon tot de drie snelsten van de ploeg, maar wie nu echt dé snelste is, is ook voor mij een vraagteken. Ik werd hier van bij het begin goed opgevangen. Mijn uitstekende voorbereiding is daar waarschijnlijk een resultaat van. Ik scoorde vier keer. Collectief zijn we volgens mij iets sterker dan de AA Gent. Persoonlijk ging ik met mijn manager de uitdaging aan om in de top tien van de topschuttersstand te eindigen. Ambitieus, maar ik toonde mijn scorend vermogen al in het verleden bij Beerschot, waar ik vijf keer scoorde.”

Tattoos verzamelen

Benito Raman woont samen met zijn vriendin Eline in Gentbrugge. “Ik ben afkomstig van Melle, maar woon al anderhalf jaar alleen. In mijn vrije tijd rust ik veel, maar voetbalspelletjes zoals Fifa zijn mijn favoriete bezigheid. Ik kan mij daar ongelooflijk kwaad in maken. De bakjes vliegen dan vaak in het rond. Een andere bezigheid is tattoos verzamelen. Ik heb er een die zegt ‘verdeel en heers’ en ook mijn eigen naam kreeg een plaatsje. De tattoos op mijn arm hebben dan weer religieuze betekenissen. Ik zal het wel bij één arm houden. Helemaal vol inkt zoals Robert Klaasen zal ik dus nooit staan”, lacht Benito Raman tot slot.

(DB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijk Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier