Nieuweling Alessio Dhoore wint in Ruddervoorde

Redactie KW

Alessio Dhoore (15) uit Assebroek heeft de veldrit in Ruddervoorde voor nieuwelingen op zijn naam geschreven. De regerende Belgische kampioen van Young Telenet-Fidea Cycling Team ging er vroeg in de wedstrijd vandoor en kwam solo over de streep. Voor Dhoore is het zijn vierde zege van het seizoen.

Dhoore moest afrekenen met de Oost-Vlaming Alex Colman en de sterke Nederlander Jappe Jaspers. “Ik reed als derde het veld in”, reageerde Dhoore achteraf. “De ploegleiding riep toe dat ik moest opschuiven en in een ronde tijd reed ik aan de leiding. In de voorlaatste ronde werd het nog even spannend, toen ik door een spandoek ten val kwam en niet meer kon schakelen. Gelukkig gebeurde het net voor de materiaalpost en kon ik vlug weer verder. Ik panikeerde nooit en kon Jaspers afhouden.”

Jaspers en Colman vervolledigden het podium. Tweede West-Vlaming werd Gilles Borra (Zannata-Lotto CT Menen) uit Beerst op de 7de plaats. Plaatselijke favoriet Kenneth Vanborm (Jonge Renners Roeselare) uit Torhout werd 9de. “Ik startte heel goed, maar kreeg daarna last van de rug”, reageerde Vanborm. “In september kwam ik in Erpe-Mere ten val, iets waarvan ik nog altijd niet genezen ben. Vorige week in Zingem mistrapte ik me en stak het euvel weer op. Daarvoor viel ik in het tweede deel van de race weer wat weg. Met deze 9de plaats kan ik wel leven.”

Arno Debeir (Jonge Renners Roeselare) uit Torhout werd 11de, Yentl Bekaert (Jonge Renners Roeselare) uit Passendale 14de, Loeka Verdonck (Molenspurters Meulebeke) uit Desselgem 19de en Jesse De Veirman (Jonge Renners Roeselare) uit Ledegem 20ste. (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier