Nieuwe vloer in de sporthal van Beveren

Redactie KW

De sporthal in de Izegemseaardeweg werd gerealiseerd in 1982. De toenmalige volleybalclub Bevo Roeselare nam er haar intrek in 1983.

Tijdens de legislatuur van Burgemeester Daniel Denys kon de Beverense volleybalclub gebruik maken van het mooie sportcomplex. Een grote vooruitgang voor alle sportievelingen. Nu kreeg de sporthal een nieuwe vloer. De sporthal werd heel intensief gebruikt. Na al die jaren bleek dat de bevloering van de sporthal dringend aan vernieuwing toe was. Schepen voor Sport José Debels gaf uitleg over de totale vernieuwing van de bevloering.

Ondergrond versleten

“Er was duidelijk iets mis met de bestaande bevloering. De sportvloer was na al die jaren glad geworden, terwijl de ondergrond versleten was. Zodoende was het risico op kwetsuren groot geworden. Wij wisten het bestaan van betere, veerkrachtige sportvloeren. Voor sporten als volleybal en basketbal, waar veelvuldig gesprongen wordt, is het belangrijk dat er een hoogwaardige en verende sportvloer aanwezig is op het terrein.”

“Deze sporthal wordt dagelijks intensief gebruikt. Tijdens de weekdagen zijn er de sportklassen van de lagere scholen van alle onderwijsnetten die de sporthal bezetten. Tijdens de avonduren en in de weekends is er bezetting door volleybalclub Bevo Beobank, het Roeselaars Minivoetbal, recreatief volleybalclub en in de winterperiode benutten Dosko Beveren en de soccerschool dit sportcomplex.”

Na intensief beraad werd er in 2012 door het stadsbestuur een subsidiedossier ingediend bij de Vlaamse regering maar toen viel men uit de boot. Een tweede verzoek werd wel ingewilligd. Sportschepen José Debels: “Het is belangrijk om in de beste omstandigheden te kunnen sporten. Naast de kwalitatieve werking van de sportclubs, streeft het stadsbestuur ook de kwaliteit van de infrastructuur na. Na meer dan 30 jaar intensief gebruik, was de sportvloer aan vernieuwing toe.”

“Met de bloeiende damesvolleybalclub de Red Beavers herbergt sporthal Beveren een heel sterke jeugdwerking en maar liefst vier fanionteams. Bevo was dan ook heel positief en enthousiast over de vloerbekleding. Voortaan spelen zij op een hoogwaardige combi elastische sportvloer. Voor de red Beavers is dit een heel belangrijke troef om sterke speelsters aan te trekken. Het is tevens een visitekaartje voor de stad, gezien de club vanuit de regio en nog verder diverse tegenstanders ontvangt.”

De sportvloer is een combi-elastische vloer met een houten ondergrond en een toplaag met verende eigenschappen. Het is een allround vloer die in vele situaties dé beste ondergrond is voor de vele bewegingen die bij sporten aan bod komen. De vloer is met andere woorden sterk schokabsorberend. Met het kwaliteitslabel EN 14904 staat deze vloer garant voor een positief effect op het lichaam, zodat er minder kwetsuren zijn, en voor goede speltechnische kwaliteiten. Bovendien is deze sportvloer gemakkelijk te onderhouden en treedt er minder slijtage op. Er is ook al belijning aangebracht voor volleybal, basketbal, handbal, minivoetbal, tennis, badminton enz.

Opwaardering

“We kunnen stellen dat de Sporthal Beveren nu in al zijn glorie schittert. In 2012 werd de opwaardering gestart met een nieuwe gevelbekleding en omgevingswerken, de bijgebouwde refter en klaslokaal voor de sportklassen en het nieuw onthaal waar de zaalwachters vertoeven. Zo werd ook meer ruimte gecreëerd voor administratieve taken die bij wedstrijden dienen te gebeuren door scheidsrechters, bestuur en clubs. En de schilderwerken in ‘de cafetaria van Sabien’ mogen ook best gezien zijn”, geeft José Debels nog mee.

(Hendrik Huûghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier