Nieuwe records voor Lenteloop Oudenburg

Redactie KW

Charline Vanneste en Kenneth Vandendriessche wonnen zaterdag de eerste wedstrijd van het loopcriterium Running Center West-Vlaanderen.

De eerste wedstrijd van het loopcriterium Running Center West-Vlaanderen werd zaterdagnamiddag in Oudenburg georganiseerd. Het was de elfde editie van de Lenteloop. Na de jeugdwedstrijden per leeftijdscategorie, met meer dan 80 deelnemers, volgde de jogging van 5,3 km. Zerkegemnaar Tom Vanslambrouck toonde zich de snelste van de 123 deelnemers. Hij won vlot voor Alexander Heggerick en Frederick Debacker. Bij de dames ging de zege naar de Oostendse Heidi Hertveldt, voor Tine Vandenbulcke en Hilde Van Laere.

Voor de 10,7 km werden 245 inschrijvingen genoteerd. De organisatoren moesten iets dieper in de kassa grabbelen, want de twee recordhouders van de wedstrijd, Charline Vanneste (Meulebeke) en Kenneth Vandendriessche (Ruddervoorde), hernieuwden niet alleen hun zege, maar liepen ook een nieuw wedstrijdrecord. Charline Vanneste klote af na 39’07” en verbeterde haar parcoursrecord van vorig jaar met 2 seconden, goed voor 25 euro. Vanneste liep als 19de over de streep. Hilde Hendryckx (Ichtegem) werd tweede dame en had meer dan drie minuten achterstand. De derde plaats was voor veterane Isabelle Darnekynt.

Nieuwe records voor Lenteloop Oudenburg

De top drie bij de heren: De Zutter, Vandendriessche, Bultinck (Foto FRO)

Duatleet Kenneth Vandendriessche had na een ronde al een ruime voorsprong op zijn achtervolgers Jimmy Bultynck (Aartrijke) en Paul De Zutter (Brugge). Een groepje met Eddy Bossier (Oudenburg), Jurgen Boterberghe (Torhout), Micha Declercq (Aartrijke) en Kurt Verbrugghe (Eernegem) volgden nog verder. In de tweede ronde trok Vandendriessche stevig door. Hij finishte in 33’15”, 48 seconden sneller dan vorig jaar. Jimmy Bultinck A stelde zijn tweede plaats veilig, op anderhalve minuut. Derde werd Paul De Zutter van AC Sodibrug, die getraind wordt door Stijn Fincioen.

De volgende wedstrijd van criterium Runing Center is de Kasseiloop (10 km) in Eernegem op zaterdag 21 maart.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier