Nieuwe cyclocross in Houtem-Veurne

© FOTO GINO COGHE
Redactie KW

Vandaag werd in Houtem-Veurne de eerste editie van Cyclocross Veurne aan de pers voorgesteld. Op woensdag 4, zaterdag 7 en zondag 8 december zullen onze toekomstige toppers en subtoppers – miniemen en aspiranten – zich met elkaar kunnen meten.

Op woensdag 4 december is er jeugdinitiatie met aanstormend talent, modderspecialist en profveldrijder Jan Denuwelaere (Style & Concept) uit Woesten.

Op zaterdag 7 december is er een cyclocross van Wielerbond Vlaanderen voor miniemen en aspiranten, in samenwerking met Jonge Renners Roeselare.

Op zondag 8 december is er in de voormiddag het PAHO Belgisch Kampioenschap voor Horse People & Friends, een wedstrijd die openstaat voor alle paardenliefhebbers met liefde voor de fiets. Zowel topruiters als jeugd en recreanten zullen hier aan kunnen deelnemen.

‘s Namiddags er nog het slot van het cyclocrossprogramma met een veldrit van de LRC.

“We willen onze toekomstige toppers en subtoppers de kans geven om deel te nemen aan een evenement met internationale allures, waar zowel de intensieve sporters, jeugd als recreant welkom is”, laat organisator Willy Laconte weten. “We bieden een origineel concept met sportspektakel aan. Het wordt een evenement dat twee sportwerelden samenbrengt: paardensport en wielrennen. We laten ruiters crossen en cyclocrossers springen over hindernissen voor paarden.”

Vandaag vond op de terreinen van Cyclocross Veurne een fotosessie plaats met Jan Denuwelaere. “Na afloop van vorig seizoen vroeg de organisatie mij of ik geïnteresseerd was om mee te helpen”, vertelt Denuwelaere, vorig seizoen nog winnaar van de klassementscross in Essen. “Mijn taak bestaat erin om op woensdag met de kinderen mee te rijden en hun vragen te beantwoorden. Vandaag hebben we al een poging ondernomen om het parcours uit te tekenen en in zekere zin staat er al heel wat op punt. Als hindernissen krijgen de renners voorlopig een trap, twee zandbakken van 15 meter, een klein stukje BMX over bulten, enkele hindernissen voor paardrijders en een iets hardere zandstrook door een loods, waar het VIP-gebeuren zal plaatsvinden, voorgeschoteld.”

Denuwelaere is ervan overtuigd dat deze nieuwe cross op termijn kan uitgroeien tot een vaste waarde op de kalender. “Ik denk dat dit toch de bedoeling is. Met de LRC-crossen kunnen ze nu eens uittesten of alles op punt staat. Met de jaren kunnen ze groeien. Ja, ik geloof dat hier mogelijkheden liggen.” (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier