Niet Zulte Waregem, maar KV Oostende naar Antwerpen?

© BELGA
Redactie KW

Het stamnummer 31 van het pas gepromoveerde KV Oostende werd succesvol overgekocht en zal verhuizen naar Antwerpen, schrijft Het Laatste Nieuws. Oostende ontkent en geeft om 11 uur een persconferentie.

Nadat het oorspronkelijke plan om Zulte Waregem te verhuizen in scherven uiteenviel, zijn Bart De Wever, een groep investeerders en Patrick Decuyper overgeschakeld op ‘plan B’. Een nog onbekende groep investeerders is er volgens de krant in geslaagd om het stamnummer van KV Oostende over te kopen en kan de club op die manier zonder problemen verhuizen naar Antwerpen. Patrick Decuyper trad bij de deal op als tussenpersoon. De documenten zijn getekend en juridisch is alles in orde.

Antwerp United

De meest geciteerde naam voor de nieuwe club is Antwerp United, maar daarover is voorlopig nog geen officiële beslissing genomen. Voorlopig is onbekend wie achter de deal schuilgaat.

KV Oostende liet donderdag weten niet betrokken te zijn bij de constructie van een nieuwe Antwerpse ploeg.

Gazet van Antwerpen schrijft dan weer dat er sprake is van andere historische toegevingen. Voetbalclub Antwerp is bereid zijn naam te veranderen in Antwerp United en eventueel tijdelijk uit te wijken naar het Kiel. Stamnummer één en de rood-witte clubkleuren wil de club niet opgeven. Het gaat niet mee in een scenario van een importclub.

Om 11 organiseert KVO een persconferentie. Die wordt live uitgezonden op FOCUS-WTV en opwww.focus-wtv.tv.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier