Niet Kanegem maar WS Lauwe pakt eerste periode in derde C

Redactie KW

Dosko Kanegem is zijn eersteperiodetitel in derde provinciale C kwijt. Het provinciaal Comité besliste donderdag dat WS Lauwe twee punten extra krijgt voor de match tegen Toekomst Menen en zo de eerste periode pakt.

Op 30 oktober speelde WS Lauwe op de voorlaatste speeldag van de eerste periode 2-2 gelijk op het veld van Toekomst Menen. De thuisploeg stelde echter enkele niet-speelgerechtigde spelers op waarop het Provinciaal Comité donderdag besliste dat White Star de wedstrijd wint met 0-5. Daardoor pakt niet Dosko Kanegem, maar WS Lauwe de eerste periode en het bijhorende ticket voor de eindronde in derde provinciale C.

“We pasten enkel het reglement toe”, zegt Willy Ozeel, voorzitter van het PC. “We vonden vijf spelers die in die bewuste match niet-speelgerechtigd waren omdat ze niet ingeschreven waren of eerder dit seizoen al in actie kwamen met een ander fanionteam. De enige juiste beslissing is dat WS Lauwe deze match met forfaitcijfers wint en dus de eerste periode pakt.”

Toekomst Menen kan wel nog in beroep gaan tegen de uitspraak van het PC. Ook vorig weekend zou Toekomst Menen overigens niet-speelgerechtigde spelers opgesteld hebben tegen GD Ingooigem. De match, die meetelt voor de tweede periode, eindigde op 0-0.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier