Niels Cornette uit Handzame wil Tom Waes achterna met Belgisch record schansspringen

Redactie KW

Niels Cornette (21) was tot vorig jaar professioneel slalom skiër. Schansspringen had hij nog nooit gedaan, maar na een trainingsweekend van vier dagen sprong hij al 26 meter ver. Op 24 juni wil hij officieel het Belgische record verbreken.

“Het idee om te schansspringen kwam eigenlijk van mijn nonkel Tom Cornette. We hadden allebei het programma Tomtesterom gezien en hij vond dat ik dat echt ook wel zou kunnen. De trainer van Tom Waes, voormalig schansspringkampioen Marc Nölke, had namelijk een oproep gelanceerd op zijn website: versla Tom Waes en pak het Belgisch record. Dat was wel een kolfje naar mijn hand en ik heb me dan ook ingeschreven voor het kamp in mei dat doorging in Meinerzhagen, Duitsland. Ik had zoiets van: ‘als Tom Waes het kan, dan kan ik het ook’.”

Record op 24 juni?

Niels haalde 26 meter na slechts drie dagen trainen, alvast meer dan de 14 meter van ‘Tomtesterom’ . “Een officieel record kan enkel vastgelegd worden op een wedstrijd. Daarom ga ik op 24 juni naar een wedstrijd in Willingen, Duitsland om het officiële Belgische record op mijn naam te hebben.”

(MS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier