Niels Albert wint veldrit in Dottenijs

Redactie KW

Niels Albert heeft zaterdag in Dottenijs de veertiende editie van de veldrit van het Waalse Gewest gewonnen. De Belgische kampioen leidde van start tot aankomst. Wereldkampioen Zdenek Stybar finishte op 12 seconden. In de sprint om de tweede plaats liet hij zijn landgenoot Radomir Simunek achter zich. De Fransman Françis Mourey werd vierde, Rob Peeters vijfde.

Een dag voor de GVA trofee-veldrit van Ronse kwamen er slechts 25 deelnemers opdagen in Dottenijs. Albert ging er meteen na de start vandoor. Omdat Stybar en Mourey opgehouden werden door een valpartij duurde het lang vooraleer de reactie op gang kwam. Ook al omdat Alberts ploegmakkers Simunek en Dieter Vanthourenhout alles keurig onder controle hielden. Zo gebeurde het dat tot voorbij half wedstrijd een groep van vijftien in de achtervolging reed, op bijna een minuut van Albert.

Simunek gaf daarna de aanzet tot een spannende strijd voor de tweede plaats. Eerst kreeg hij alleen Mourey mee, maar ook Stybar, Peeters en de Pool Mariusz Gil wisten nog aan te sluiten. Die vijf sprintten voor de ereplaatsen. Stybar werd uiteindelijk tweede, Simunek derde en Mourey vierde.

(BELGA/LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier