Niels Albert domineert de Duinencross in Koksijde

© BELGA
Redactie KW

Niels Albert domineerde zaterdagnamiddag de Duinencross in Koksijde. Klaas Vantornout moest vrede nemen met de negende plaats.

De Wereldbekercross in Koksijde is uitgedraaid op een Niels Albertshow. Sven Nys ging wel het best van start, maar Albert nam vlug de touwtjes in handen om die nooit nog af te geven. Klaas Vantornout, die op de vierde plaats stond in de tussenstand van de Wereldbeker, moest zich tevreden stellen met een bijrol en werd uiteindelijk pas negende. Op de finishlijn werd hij nog geklopt door de Nederlander Corné Van Kessel. De Torhoutnaar kwam vooral in beeld toen hij tijdens de wedstrijd spectaculair over kop ging. De Fransman Francis Mourey en de Duitser Philipp Walsleben vergezelden Niels Albert op het podium. Sven Nys en Kevin Pauwels vervolledigden de top vijf.

In de Wereldbekerstand doet Albert een uitstekende zaak. De Tremelonaar springt met 170 punten van de zesde naar de vierde plaats, op 32 punten van de Nederlandse leider Lars van der Haar (Rabobank). De volgende Wereldbekermanche staat op 22 december op de Citadel van Namen op het programma.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier