Neven Vanthourenhout niet naar WK in Koksijde

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Bondscoach Rudy De Bie heeft zopas zijn selectie voor het wereldkampioenschap in Koksijde bekend gemaakt. Klaas Vantornout is de enige West-Vlaming die bij de profs mag aantreden. Dieter en Sven Vanthourenhout grepen naast een WK-ticket.

Sven Nys, Niels Albert, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Rob Peeters, Bart Aernouts en Tom Meeusen. Dat zijn de zeven namen die voor België aan het wereldkampioenschap veldrijden in Koksijde deelnemen.

De bondscoach nam de neven Dieter en Sven Vanthourenhout niet op in zijn selectie. Dieter presteerde zondag nochtans goed op de wereldbekermanche in Liévin, hij werd er 11de.

Sven Nys deed na het Belgisch kampioenschap een warme oproep om zijn ploegmaat en boezemvriend Sven Vanthourenhout een WK-ticket te geven, maar daar had De Bie blijkbaar geen oren naar. De Beernemse crosser van Landbouwkrediet stelde in Liévin dan ook teleur met een 41ste plaats.

Bij de beloften maken Vinnie Braet, Gianni Vermeersch en eerstejaars Michael Vanthourenhout deel uit van de selectie. Joyce Vanderbeken verdedigt de West-Vlaamse eer bij de dames elite.

Neven Vanthourenhout niet naar WK in Koksijde

Bekijk hier de reportage

(MC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Sport West. En uiteraard vanavond ook op Focus en WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier