Netsky, vuurwerk én olympisch vuur openen Rio House in Oostende

07/08/16 om 08:37 - Bijgewerkt op 09/08/16 om 06:33

Met de start van de Olympische Spelen in Rio ging ook het olympisch fandorp, het Rio House van Team Belgium, open in Oostende.

Netsky, vuurwerk én olympisch vuur openen Rio House in Oostende

Ook in Oostende werd de Olympische vlam aangestoken. © MF

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) brengt deze zomer de Olympische Spelen van Rio de Janeiro naar Oostende, met een olympisch dorp dat de naam Rio House meekreeg. Het dorp werd vrijdag feestelijk geopend en moet een plek worden waar de fans, federaties, clubs en sympathisanten gratis kunnen samenkomen om Team Belgium aan te moedigen.

De opening ging van start met enkele informele interviews door Dominique Monami. Onder andere Kris Peeters, burgemeester Johan Vande Lanotte en BOIC-topman Philip Berben kwamen aan het woord, net als medaillehouders Lionel Cox, Gaston Roelants en Harry Van Barneveld.

Scherm van 21m²

Voor de officiële opening werd een olympische vlam door lopers overgebracht uit Brussel. Aan het einde werd een lange mensenketting gemaakt en werd de vlam doorgegeven tot aan het podium, waarna een kinderhand de grote vlam mocht ontsteken. Daarna mocht Netsky het terrein met 2.000 toeschouwers in vuur en vlam zetten.

Onder andere Kris Peeters, burgemeester Johan Vande Lanotte en BOIC-topman Philip Berben kwamen aan het woord tijdens de interviews op het podium.

Onder andere Kris Peeters, burgemeester Johan Vande Lanotte en BOIC-topman Philip Berben kwamen aan het woord tijdens de interviews op het podium. © MF

Bij de opening waren een flink aantal sportcoryfeeën aanwezig. Het is de bedoeling dat er ook tijdens de Spelen heel wat atleten naar Oostende afzakken. Rio House is neergepoot naast het Kursaal op het strand, goed voor een terrein van 2.000 vierkante meter, waarvan 500 overdekt. Dat alles in een Braziliaans sfeertje met onder meer dagelijkse optredens van percussionisten en andere artiesten.

De prestaties van de Belgen en tal van andere sporttakken zullen gevolgd kunnen worden op een scherm van 21 vierkante meter.

(MF)

In de videoreeks 'De Spelen Van Stijn' dagen KW en gastreporter Stijn Dejonckheere de West-Vlaamse olympiërs uit tot een origineel duel. Volg de videoreeks op www.kw.be/despelenvanstijn

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!