Nele Poffyn loodst Dynamite Deerlijk voorbij Laarne

In de hoogste reeks van het damesbasket trok Dynamite Deerlijk aan het langste eind tegen rechtstreeks play-off concurrent Sparta Laarne. Het werd 70-58.

Dynamite begon het best aan de partij. Vier punten op rij van Lisa Foucart en een bom van Celine Lemmens brachten de stand op 11-3. Laarne bleef niet bij de pakken en dichte de kloof in enkele minuten tijd. Onder impuls van Nele Poffyn die zeven punten op rij voor haar rekening nam kwam de thuisploeg terug op voorsprong, 18-15. Ook in de tweede periode bleven beide teams in elkaars buurt (23-23). Twee driepunters op rij van Foucart en Poffyn zorgden ermee voor dat Deerlijk met een voorsprong van 36-33 ging rusten. Dynamite schoot het best uit de startblokken in de tweede helft en bouwde een kloofje uit van 10 punten, 51-41. Laarne zette in de slotperiode nog alles op alles maar het was de thuisploeg die nog verder uitliep tot maximaal 14 punten. An-Sophie Strubbe mocht met een driepunter de 70-58 eindstand op het bord zetten. Door deze zege zet de ploeg van coach Benny Mertens een grote stap richt play-offs. Zaterdag trekt naar Jeugd Gentson.

Quarterstanden: 18-15/36-33/54-45/70-58.

Speelden: Poffyn 25, Bauters, Storme 14, Degels 5, Delmulle 4, Capoen, Raman, Snauwaert, Lemmens 7, Naessens 6, Foucart 9.