Nederlander Tom Veelers wint in Ichtegem en wordt de nieuwe leider

© BELGA
Redactie KW

Ook de derde rit van de Tour de Wallonie-Picarde, de vroegere Franco Belge, eindigde zaterdag op een massasprint. De Nederlander Tom Veelers toonde zich de sterkste in Ichtegem.

De Italianen Alessandro Ballan en Diego Caccia, de Australiër William Clarke, Sébastien Delfosse en de Nederlander Ronan Van Zandbeek gingen er al vroeg vandoor. Ballan probeerde het daarna nog op zijn eentje, maar op tien kilometer van de streep werd hij ook gegrepen door het peloton. In de groepssprint haalde Veelers het voor Sutton. “Sébastien Chavanel deed er nog alles aan om ons bij te benen, maar ik hield stand”, aldus Veelers. “Ik heb lang moeten wachten op mijn eerste zege van het seizoen, die ik voor een groot deel te danken heb aan mijn ploegmaats. Vooral Roger Kluge weet hoe hij me in de beste omstandigheden moet afzetten voor de sprint. Maar onze trein loopt al enkele weken uitstekend.”

Veelers verovert ook de gele leiderstrui. “Nu komt alle druk wel op onze schouders terecht. De slotetappe tussen Bergen en Doornik zal moeilijk te controleren zijn, met veel kleine hellingen in de finale”, blikt de nieuwe leider vooruit.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier